گرچه سیبزمینی متهم شماره یک چاقی شناخته میشود اما سرشار از ریزمغذیهای ضروری است و فواید بسیاری برای سلامتی دارد که میتواند در رژیم غذایی سالم گنجانده شود.
براساس پژوهش جدیدی که توسط محققان یکی از مراکز تحقیقاتی آمریکا انجام شد، از 36 فرد 18 تا 60 سال که دچار اضافه وزن، چاقی یا مقاومت به انسولین بودند خواسته شد تا دو رژیم متفاوت را دنبال کنند. در یکی از رژیمها نخود و لوبیا و در رژیم دیگر سیبزمینی البته با روش پخت سالم و بدون روغن مانند آبپز در نظر گرفتهشد. گوشت یا ماهی و میوهها و سبزیجات نیز برای حفظ تعادل غذایی در هر دو رژیم جای داشت.
پس از چند هفته، محققان دریافتند که هر دو نوع رژیم غذایی تاثیر مشابهی در تامین ویتامینها، فیبرها، املاح و دیگر ریزمغذیها داشتند و برخلاف تصور عموم، مصرف سیبزمینی تاثیر منفی بر سطح قند خون نداشت. در واقع افرادی که در این مطالعه شرکت کردند موفق به کاهش وزن شدند.
افراد برای احساس سیری خوراکیهای مختلف را مصرف میکنند حال آنکه خوردن موادغذایی حجیمتر اما با کالری پایینتر بهراحتی سطح کالری دریافتی را کاهش میدهد. در این مطالعه سهم غذای افراد تفاوتی نداشت بلکه با گنجاندن سیبزمینی در رژیم غذایی به کاهش کالری دریافتی کمک میکند. البته نکته بسیار مهم اینکه تاثیر سیبزمینی مربوط به طبخ بدون روغن است.
مترجم: مریم سادات کاظمی