ماهیهای چرب مانند ساردین و سالمون حاوی املاح مختلف و انواع ریزمغذیهای مفید برای سلامتی هستند. امگا3 بالای موجود در این خوراکیها به بهبود عملکرد قلب کمک میکند و تاثیر محافظت در برابر بیماریهای قلبیعروقی دارد. ماهیهای چرب همچنین منبع غنی از ویتامینD محسوب میشود که در تقویت استخوانها مؤثر است.
اما مصرف ماهیهای چرب فواید دیگری برای سلامتی دارد بهطوری که در مطالعه اخیر که توسط گروهی از محققان اسپانیایی انجام شد، در تسکین درد سالمندان بالاتر از 60 سال نقش دارد. ویتامینD موجود در آنها تاثیر مثبتی بر متابولیسم استخوانی، بهبود التهابات و تنظیم خواب دارد و نقش ضدالتهابی و تسکیندهنده درد امگا3 نیز تایید شده است. از همینرو میتوان ماهیهای چرب را جزء خوراکیهای ضددرد و ضدالتهاب طبیعی دانست.
محققان برای دستیابی به این نتایج وضعیت 950 نفر از سالمندان بالای 60 سال را طی 5 سال بررسی کردند. دریافت روزانه آنها در مورد ویتامینD در ابتدای این مطالعه اندازهگیری و شدت درد نیز از درجات صفر (بدون درد) تا شش (درد شدید) تقسیمبندی شد. محققان همچنین شدت، تناوب و محل بروز درد را نیز بررسی کردند.
پس از مدت 5 ساله مطالعه، محققان دریافتند که مصرف منظم ماهیهای چرب یک تا دو نوبت در هفته با کاهش 32% خطر بروز درد همراه است. در مورد افراد مبتلا به دردهای مزمن، این عادت غذایی میتواند احتمال تشدید درد را تا 30% کاهش دهد.
البته به گفته محققان این تاثیر صرفا مربوط به ماهیهای چرب است و در مورد ماهیهای دیگر با احتمال تاثیر کمتر همراه است که میتواند بهدلیل مقدار متفاوت ویتامینD و امگا3 باشد.
مترجم: مریم سادات کاظمی