نتایج مطالعه اخیر حاکی از آن است که عدممصرف گوشت خطر شکستگی استخوان لگن را در خانمها طی سالهای بعد افزایش میدهد. محققان دانشگاه لیدز در این باره اطلاعات پزشکی و تغذیه بیش از 26318 خانم 35 تا 69 ساله را بررسی کردند که 28% آنها رژیم گیاهخواری داشتند. از مجموع این خانمها، 822 مورد شکستگی استخوان ران طی 20 سال مشخص شد که بیش از 3% نمونه است.
گرچه دلایل این زمینه خطر بالا بهطور کامل مشخص نیست اما بهنظر میرسد بعضی افراد که رژیم گیاهخواری دارند بهاندازه کافی ریزمغذیهای اساسی برای حفظ سلامت استخوان ها و ماهیچه ها مانند پروتئینها و کلسیم را مصرف نمیکنند. به گفته مدیر این گروه تحقیقاتی، رژیم گیاهخواری نیز مانند دیگر انواع رژیم غذایی در افراد مختلف، متفاوت خواهدبود اما دریافت ناکافی مواد مغذی مهم باعث ضعیفشدن استخوانها و تودههای عضلانی می شود که این دو عامل افراد را مستعد شکستگی استخوان لگن میکند.
گرچه محققان رژیم گیاهخواری را ناسالم نمیدانند اما توصیه می شود که حتی در صورت عدممصرف گوشت حتما از منابع دیگر، ریزمغذیهای موردنیاز بدن تامین گردد. در واقع رژیم گیاهخواری خطر ابتلا به دیابت، چاقی، ناراحتی های قلبی عروقی و بعضی سرطان ها را کاهش میدهد و باید همواره اصول تغذیه متعادل رعایت گردد.
محققان همچنین دریافتند که میانگین نمایه توده بدنی در افرادی که رژیم گیاهخواری رعایت میکنند بسیار کمتر از کسانی است که بهطور منظم گوشت میخورند و همچنین دریافت ویتامینD نیز کمتر است. این دو عامل زمینه ساز شکستگی استخوان لگن است که معمولا بهدلیل زمین افتادن خانمهای مسن اتفاق میافتد.
افرادی که رژیم گیاهخواری دارند باید توجه ویژهای نسبت به وزن سالم داشتهباشند و دریافت کافی پروتئین ها و دیگر ریزمغذی های مهم برای سلامت استخوانها از جمله کلسیم و ویتامینD موردتوجه قرار گیرد. دریافت کافی ویتامینB12 و انجام فعالیت های ورزشی منظم به خانمها برای حفظ سلامت استخوان ها کمک میکند و باید در مواردی که پزشک کمبود ریزمغذیها را تشخیص میدهد، مکملهای غذایی مصرف گردد.
مترجم: مریم سادات کاظمی