بسیاری از افراد تمایل به نوشیدنیهای داغ دارند اما باید دانست که مصرف چای، قهوه و دیگر نوشیدنیهای داغ زمینه ابتلا به سرطان مری را افزایش میدهد.
محققان دانشگاه کمبریج برای تایید این مسئله اطلاعات ژنتیک بیش از 580 هزار نفر را طی دوره 11 سال در فنلاند و انگلستان بررسی کردند. پس از مطالعه عادات این افراد در مورد مصرف نوشیدنیها مشخص شد که چای و قهوه داغ سه تا چهار برابر خطر ابتلا به سرطان گلو و مری را افزایش میدهد. این در حالی است که چنین زمینه خطری با مصرف دمنوشهای ولرم 2/7است و مسلما در مورد نوشیدنیهای خنک کمتر خواهدبود.
این تاثیر ارتباطی با قهوه و مقدار مصرف آن ندارد بلکه سوختگی بافت مجراری گوارش ناشی از گرمای نوشیدنی و در واقع این آسیب حرارتی عامل افزایش این زمینه خطر است.
مرکز بینالمللی تحقیقات سرطان در سال 2016 اعلام کرد که نوشیدنیهای با دمای بالاتر از 65 درجه سانتیگراد جزء عوامل سرطانزا محسوب میشوند و در ردیف الکل و سیگار از نظر این آسیب قرار دارند.
مترجم: مریم سادات کاظمی