RSS

نکاتی درباره روزه داری نکاتی درباره روزه داری
هنگام روزه داری یک فرآیند سم زدایی در بدن اتفاق می افتد، با گذشت چند روز از روزه داری و با افزایش سطح آندورفین ها درخون احساس آرامش ذهنی و هوشیاری بیشتر می کنیم. درشرایط عادی، بدن از گلوکز ذخیره شده در کبد و عضلات به عنوان منبع اصلی تامین انرژی استفاده می کند اما در طی روزه داری ابتدا از ذخیره گلوکز...

نویسنده:  زهرا غلامپور کارشناس ارشد تغذیه

 توصیه­ های عمومی در روزه­ داری توصیه­ های عمومی در روزه­ داری
تغییر زمان و تعداد وعده های غذایی در طی ماه رمضان و در روزه­ داری سبب تغییراتی در فیزیولوژی بدن می شود. البته سنت­های قومی و الگوهای غذایی هر اقلیم و منطقه و باورها در این تغییرات نقش بسزایی دارند. از یک سو تنوع غذاهای مصرفی در طول ماه رمضان کاهش پیدا می­ کند و با توجه به عادات غذای ویژه در این ماه ...

نویسنده:  عالمه حریری فر

روزه داری سالم  سحری روزه داری سالم سحری
وعده غذاهای مصرفی باید حاوی فیبر فراوان بوده و با نوشیدن آب سالم و کافی با افزایش حجم خود ضمن پیشگیری از بروز خشکی مزاج مدت طولانی تری را جهت هضم و جذب لازم داشته باشند لذا استفاده از تلفیق حبوبات و غلات و نانهای تهیه شده با سبوس یا دانه کامل یا پرک  شده گندم و جو بسیار مناسب تر از نانهای ...

نویسنده:  دکتر سید ضیاءالدین مظهری

روزه داری سالم  -قبل از خواب روزه داری سالم -قبل از خواب
اگر بر مبنای رعایت تعادل و تنوع و بدون عجله و ولع روزه را با افطار سبکی شکسته و به تدریج و به صورت آرامی آغاز به میل کردن غذا نموده باشید و پس از فاصله کوتاهی شام مورد علاقه تان را با سرعت متعارف و جویدن کامل و در حد متعادل صرف کرده باشید احساس خستگی و خمودگی و خواب آلودگی و احیانا افزایش میزان تپش...

نویسنده:  دکتر سید ضیاءالدین مظهری

روزه داری سالم  -شام روزه داری سالم -شام
بعد از نیم تا سه ربع ساعت پس از صرف افطاری که ولع اولیه و شدید روزه گیران تعدیل و تسکین پیدا کرده و دستگاه گوارش و ضمایم آن آمادگی کامل جهت هضم و جذب موادغذایی تناول نشده را پیدا نموده  اند می توان شام را آغاز کرد همانطوری که گفته شد پرنوشی و پرخوری و انباشتن معده با مایعات انواع غذاها به

نویسنده:  دکتر سید ضیاءالدین مظهری

روزه داری سالم- افطاری روزه داری سالم- افطاری
نوشیدنیهای خیلی سرد مثل آب  یخ یا نوشابه های تگری و چای خیلی گرم و پی در پی اصلا توصیه نمی گردد. هر چه مایعات خنک تر یا داغ تر میل شوند عطش را برطرف نکرده و  خواسته  ادامه نوشیدن افزون تر می شود مخصوصا اگر از حلوا، زولبیا، بامیه، خرما نیز استفاده گردد

نویسنده:  دکتر سید ضیاءالدین مظهری

برخی از راهنماهای سلامتی در روزه داری برخی از راهنماهای سلامتی در روزه داری
در طول ماه مبارک رمضان رژیم غذایی ما نباید با حالت عادی خیلی تفاوت کند و باید کاملا" در حد امکان ساده باشد. رژیم باید به گونه ای باشد که وزن ما ثابت بماند نه کاهش یابد

نویسنده:  دکتر حامد پورآرام

برخی از مشکلات رایج در روزه داری برخی از مشکلات رایج در روزه داری
بهتر است از 1 تا 2 هفته قبل از ماه مبارک رمضان مصرف مواد حاوی کافئین و تنباکو را کاهش دهید (نوشیدنی ها و چای های گیاهی فاقد کافئین جایگزین مناسبی به شمار می آیند).

نویسنده:  دکتر حامد پور آرام

یک دستور غذایی عمومی در ماه مبارک رمضان یک دستور غذایی عمومی در ماه مبارک رمضان
بلافاصله بعد از شام از مصرف چای خودداری کنید چون جذب آهن را کاهش می دهد و بهتر است به عنوان دسر بعد از شام از میوه ها مخصوصا" مرکبات که حاوی مقادیر بالایی ویتامین C هستند استفاده کنید

روزه داری، بارداری و شیردهی روزه داری، بارداری و شیردهی
با حلول ماه رمضان، بسیاری از خانم های باردار و شیرده به این سوال فکر می کنند که آیا آنها هم قادرند روزه بگیرند و این  نخوردن و نیاشامیدن در طول روز به علت روزه داری و گرسنگی و تشنگی متعاقب آن تاثیری روی بارداری و شیردهی آنان دارد یا خیر

نویسنده:  مژگان کریمی کارشناس پرستاری

10 سوال درباره روزه و روزه داری در ماه مبارک رمضان 10 سوال درباره روزه و روزه داری در ماه مبارک رمضان
 اگر فاصله بین دو وعده غذایی بیش از حدود 10 ساعت نباشد قند خون به میزان طبیعی حفظ می شود، اما در گرسنگی طولانی تر مثلا" در روزه بی سحری به ویژه در روزهای طولانی سال، قندخون، به کمتر از میزان طبیعی کاهش می یابد

نویسنده:  دکتر حامد پورآرام

رمضان و تناسب اندام رمضان و تناسب اندام
یکی از مهم ترین فواید روزه داری بهبود وضعیت بدن و تناسب اندام است که با سوخت بافت چربی و کاهش انرژی دریافتی میسرمی شود

نویسنده:  دکتر ربابه شیخ الاسلام

زولبیا بامیه با اسید چرب ترانس زولبیا بامیه با اسید چرب ترانس
استفاده مکرر ازروغن هایی که به رنگ سیاه درآمده اند برای سرخ کردن زولبیا وبامیه حتی می تواند سرطان زا باشد. بنابراین لازم است پس از هر بار سرخ کردن ،روغن استفاده شده دورریخته شود

نویسنده:  دکتر زهرا عبداللهی

تغذیه در ماه مبارک رمضان تغذیه در ماه مبارک رمضان
در طول روزه داری دستگاه گوارش برای حدود چندین ساعت خالی می ماند و در واقع این دستگـــاه و ســایر دستگاههایی که به نحوی در هضم و جذب مواد غذایی دخالت دارند استراحت می کنند

نویسنده:  دکترزهرا عبداللهی