چند واقعیت در مورد سالمونلا

چند واقعیت در مورد سالمونلا

علایم مسمومیت با سالمونلا 12 تا 72 ساعت بعد از مواجهه بروز میکنند و شامل اسهال، کرمپ های شکمی و تب می شوند. علایم می توانند 4 تا 7 روز ادامه یابند و با دریافت کافی مایعات به خودی خود برطرف شوند. اما در افراد خیلی جوان یا خیلی پیر یا در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند مشکلات جدی میتواند بوجود اورد و در موارد اسهال شدید نیاز به بستری شدن در بیمارستان می باشد. بر طبق یافته های CDC این نوع باکتری مسئول 1 میلیون مشکل گوارشی در سال در آمریکا می باشد. در زیر چند واقعیتی که باید راجع به سالمونلا و پیشگیری از آلودگی ناشی از آن بدانید توضیح داده شده است.

1) به نظر متخصصان ، اگر می‌خواهید از خودتان در برابر سالمونلا محافظت کنید، باید همیشه یک دماسنج غذایی موقع پختن گوشت داشته باشید تا دمای غذا را اندازه بگیرید؛ اما متاسفانه اکثر مردم از دماسنج‌های غذایی استفاده نمی‌کنند و صرفا بر اساس حدس و گمان دما را تشخیص می‌دهند. همچنین USDA از شرکت‌های مختلف خواسته است تا حتما برچسب خام روی محصولات خام‌شان بزنند و به دمای مناسب برای پخت و پز ایمن محصولات‌شان روی بسته‌بندی‌ها اشاره کنند. باید بدانید که دمای گوشت ماکیان موقع پختن در ضخیم‌ترین قسمت آن باید حداقل ۷۳ درجه باشد.

2) یکی از نکات مهم دیگر که باید به آن دقت کرد، این است که چه‌قدر به گوشت قبل از پخته شدن دست می‌زنید. به نظر متخصصان موقع آماده کردن انواع گوشت‌ها باید تا حد امکان از برخورد مستقیم دست با گوشت جلوگیری کرد و وسایلی را که با گوشت در تماس بوده‌اند به‌سرعت تمیز کرد. بر اساس گزارش‌های CDC برای پیشگیری از منتشر شدن باکتری‌ها، باید فورا هر وسیله یا سطح یا ظرفی که در آشپزخانه با گوشت خام در تماس بوده است را با آب گرم و صابون بشویید و تمیز کنید.

3) باکتری سالمونلا در روده حیوانات زندگی می‌کند و هر چیزی که با محتویات روده حیوانات در تماس باشد، می‌تواند در معرض خطر آلودگی سالمونلا قرار بگیرد. در واقع همه موارد ابتلا به سالمونلا بر اثر تماس با گوشت خام به‌وجود نمی‌آید، بلکه ممکن است از طریق گیاهان، بادام‌زمینی، ادویه جات و حتی آب‌نبات‌های میوه‌ای انتقال پیدا کند. حتی غذاهای غیرپاستوریزه مثل شیرهای غیرپاستوریزهمی‌توانند خطر ابتلا به سالمونلا داشته باشند.

4) اگر با حیوانات خانگی مثل لاک‌‌پشت، خزندگان دیگر و جوجه‌ها در تماس هستید، باید دقت بیشتری داشته باشید. حیوانات خانگی می‌توانند در معرض خطر باشند و خودشان نیز برای انسان‌ها نوعی خطر محسوب شوند. در واقع مدفوع این حیوانات می‌توانند منبع عفونت سالمونلاباشند و از این طریق به کسانی که در معرض این زائدات قرار می‌گیرند، سرایت کنند. حتی حیوانات خانگی دیگر مثل سگ و گربه هم می‌توانند آلوده شوند و در بعضی موارد علائم شدید یا طولانی‌مدتی داشته باشند و این عفونت را به انسان‌ها انتقال دهند.

5) فریز کردن محصولات غذایی نمی‌تواند سالمونلا را از بین ببرد. در واقع فریز کردن این میکروب‌ها را نمی‌کشد و فقط آن‌ها را موقتا غیرفعال می‌کند و موقعی که گرم‌شان کنید، دوباره به حالت اولیه و فعال برمی‌گردند.

6) به نظر متخصصان، گرمای مایکروویو خیلی کنترل‌شده نیست و همه بخش‌های غذا را یکسان گرم نمی‌کند. این اتفاق دمای ناهمسانی را به غذا می‌رساند و باکتری‌ها در بخش‌هایی از غذا که درست داغ نشده‌اند، زنده می‌مانند و دوباره فعالیت می‌کنند. پس هر غذایی را با مایکروویو گرم نکنید.

7) یکی از ساده‌ترین و مهم‌ترین راه‌ها برای جلوگیری از سالمونلا، شستن دست‌ها است. برای همین همیشه قبل و بعد از دست زدن به گوشت‌های خام، حیوانات خانگی یا گیاهان؛ حتی بعد از شنا کردن، یا قبل از غذا خوردن دست‌هایتان را به‌خوبی بشویید.


Reference: www.everdydayhealth.com


نویسنده:  گردآوری : زهرا غلامپور

بازگشت