RSS

نکاتی درباره روزه داری نکاتی درباره روزه داری
هنگام روزه داری یک فرآیند سم زدایی در بدن اتفاق می افتد، با گذشت چند روز از روزه داری و با افزایش سطح آندورفین ها درخون احساس آرامش ذهنی و هوشیاری بیشتر می کنیم. درشرایط عادی، بدن از گلوکز ذخیره شده در کبد و عضلات به عنوان منبع اصلی تامین انرژی استفاده می کند اما در طی روزه داری ابتدا از ذخیره گلوکز...

نویسنده:  زهرا غلامپور کارشناس ارشد تغذیه

 توصیه­ های عمومی در روزه­ داری توصیه­ های عمومی در روزه­ داری
تغییر زمان و تعداد وعده های غذایی در طی ماه رمضان و در روزه­ داری سبب تغییراتی در فیزیولوژی بدن می شود. البته سنت­های قومی و الگوهای غذایی هر اقلیم و منطقه و باورها در این تغییرات نقش بسزایی دارند. از یک سو تنوع غذاهای مصرفی در طول ماه رمضان کاهش پیدا می­ کند و با توجه به عادات غذای ویژه در این ماه ...

نویسنده:  عالمه حریری فر

ماه محرم و نذریهای دوستدار سلامت ماه محرم و نذریهای دوستدار سلامت
محرم از ایامی  است که نذرهای زیادی در آن ادا می شود. بیشتر این نذریها به صورت طبخ غذا و پخش آن میان مردم انجام می شود. به علاوه توزیع غذا در

نویسنده:  زیبا کاوه یی

تغذیه مناسب در ایام حج تغذیه مناسب در ایام حج
کاوه ای در پایان، بروز مسمومیت های غذایی را از دیگر مشکلات زائران خانه خدا برشمرد و افزود: رعایت نکردن موارد فردی نظیر نشستن میوه و سزیجات، دست ها، تهیه آب از منابع بهداشتی نامطمئن، نگهداری غذا در ساعات طولانی و غیره ممکن است باعث انواع مسمومیت ها در افراد شود بنابراین توصیه می شود

نویسنده:  زیبا کاوه یی

روزه داری سالم  سحری روزه داری سالم سحری
وعده غذاهای مصرفی باید حاوی فیبر فراوان بوده و با نوشیدن آب سالم و کافی با افزایش حجم خود ضمن پیشگیری از بروز خشکی مزاج مدت طولانی تری را جهت هضم و جذب لازم داشته باشند لذا استفاده از تلفیق حبوبات و غلات و نانهای تهیه شده با سبوس یا دانه کامل یا پرک  شده گندم و جو بسیار مناسب تر از نانهای ...

نویسنده:  دکتر سید ضیاءالدین مظهری

روزه داری سالم  -قبل از خواب روزه داری سالم -قبل از خواب
اگر بر مبنای رعایت تعادل و تنوع و بدون عجله و ولع روزه را با افطار سبکی شکسته و به تدریج و به صورت آرامی آغاز به میل کردن غذا نموده باشید و پس از فاصله کوتاهی شام مورد علاقه تان را با سرعت متعارف و جویدن کامل و در حد متعادل صرف کرده باشید احساس خستگی و خمودگی و خواب آلودگی و احیانا افزایش میزان تپش...

نویسنده:  دکتر سید ضیاءالدین مظهری

روزه داری سالم  -شام روزه داری سالم -شام
بعد از نیم تا سه ربع ساعت پس از صرف افطاری که ولع اولیه و شدید روزه گیران تعدیل و تسکین پیدا کرده و دستگاه گوارش و ضمایم آن آمادگی کامل جهت هضم و جذب موادغذایی تناول نشده را پیدا نموده  اند می توان شام را آغاز کرد همانطوری که گفته شد پرنوشی و پرخوری و انباشتن معده با مایعات انواع غذاها به

نویسنده:  دکتر سید ضیاءالدین مظهری

روزه داری سالم- افطاری روزه داری سالم- افطاری
نوشیدنیهای خیلی سرد مثل آب  یخ یا نوشابه های تگری و چای خیلی گرم و پی در پی اصلا توصیه نمی گردد. هر چه مایعات خنک تر یا داغ تر میل شوند عطش را برطرف نکرده و  خواسته  ادامه نوشیدن افزون تر می شود مخصوصا اگر از حلوا، زولبیا، بامیه، خرما نیز استفاده گردد

نویسنده:  دکتر سید ضیاءالدین مظهری

میوه در شب یلدا میوه در شب یلدا
مصرف انار مانع بروز بیماریهای قلبی می شود. این میوه مانند چای سبز مقادیر بالایی آنتی اکسیدان دارد که مانع اکسیداسیون کلسترول بد در بدن شده و از باریک شدن دیواره عروق جلوگیری می کند

نویسنده:  زیبا کاوه یی

ارزش تغذیه ای آجیل شب یلدا ارزش تغذیه ای آجیل شب یلدا
آجیل این شب برخلاف آجیل عیدنوروز، خام بوده و نمک ندارد این آجیل به آجیل شیرین معروف است و از آنجایی که بو داده نیست، از نظر متخصصان تغذیه مفیدتر هم هست

نویسنده:  زیبا کاوه یی

برخی از راهنماهای سلامتی در روزه داری برخی از راهنماهای سلامتی در روزه داری
در طول ماه مبارک رمضان رژیم غذایی ما نباید با حالت عادی خیلی تفاوت کند و باید کاملا" در حد امکان ساده باشد. رژیم باید به گونه ای باشد که وزن ما ثابت بماند نه کاهش یابد

نویسنده:  دکتر حامد پورآرام

برخی از مشکلات رایج در روزه داری برخی از مشکلات رایج در روزه داری
بهتر است از 1 تا 2 هفته قبل از ماه مبارک رمضان مصرف مواد حاوی کافئین و تنباکو را کاهش دهید (نوشیدنی ها و چای های گیاهی فاقد کافئین جایگزین مناسبی به شمار می آیند).

نویسنده:  دکتر حامد پور آرام

یک دستور غذایی عمومی در ماه مبارک رمضان یک دستور غذایی عمومی در ماه مبارک رمضان
بلافاصله بعد از شام از مصرف چای خودداری کنید چون جذب آهن را کاهش می دهد و بهتر است به عنوان دسر بعد از شام از میوه ها مخصوصا" مرکبات که حاوی مقادیر بالایی ویتامین C هستند استفاده کنید

توصیه های تغذیه ای ا داره بهبود تغذیه وزارت بهداشت برای ایام نوروز توصیه های تغذیه ای ا داره بهبود تغذیه وزارت بهداشت برای ایام نوروز
در ایام نوروز بهتر است برنامه غذایی مانند سایر زمان ها تنظیم شود و مصرف آجیل و مغزها به عنوان میان وعده و در مقدار متعادل باشد. ولی می توان حجم مواد غذایی را در هر وعده های اصلی کاهش داد.

توصیه های غذایی در مورد آجیل توصیه های غذایی در مورد آجیل
به دلیل بالا بودن درصد چربی مغزها (معمولا بیش از 50 درصد) در انواع آجیل، این گروه کالری بالایی دارند. به همین دلیل افرادی که در معرض چاقی هستند، یا به دیابت، فشارخون و بیماریهای قلبی مبتلا هستند باید با احتیاط بیشتری از این گروه مصرف کنند.

نویسنده:  کوثر خانبابایی