RSS

نکاتی درباره روزه داری نکاتی درباره روزه داری
هنگام روزه داری یک فرآیند سم زدایی در بدن اتفاق می افتد، با گذشت چند روز از روزه داری و با افزایش سطح آندورفین ها درخون احساس آرامش ذهنی و هوشیاری بیشتر می کنیم. درشرایط عادی، بدن از گلوکز ذخیره شده در کبد و عضلات به عنوان منبع اصلی تامین انرژی استفاده می کند اما در طی روزه داری ابتدا از ذخیره گلوکز...

نویسنده:  زهرا غلامپور کارشناس ارشد تغذیه

 توصیه­ های عمومی در روزه­ داری توصیه­ های عمومی در روزه­ داری
تغییر زمان و تعداد وعده های غذایی در طی ماه رمضان و در روزه­ داری سبب تغییراتی در فیزیولوژی بدن می شود. البته سنت­های قومی و الگوهای غذایی هر اقلیم و منطقه و باورها در این تغییرات نقش بسزایی دارند. از یک سو تنوع غذاهای مصرفی در طول ماه رمضان کاهش پیدا می­ کند و با توجه به عادات غذای ویژه در این ماه ...

نویسنده:  عالمه حریری فر

7 غذای سالم که به اشتباه  دور ریخته می شوند 7 غذای سالم که به اشتباه دور ریخته می شوند
بعضی از بخش‌های میوه‌ها و سبزیجات به‌عنوان مواد زاید و دورریختنی شناخته می‌شوند، اما تا حالا فکر کرده‌اید که شاید این مواد هم مفید باشند؟! واقعیت این است که وقتی این مواد را دور می‌ریزید، مزایای تغذیه‌ای جدی و مهمی را از دست می‌دهید!

نویسنده:  مترجم : زهرا غلامپور

عسل : فواید و کاربردها در پزشکی عسل : فواید و کاربردها در پزشکی
باید به این نکته توجه داشت که عسل نوعی قند است و باید در حد متعادل مصرف شود. انجمن قلب آمریکا به زنان و مردان توصیه میکند که به ترتیب بیش از 100 و 150 کالری در روز از قندهای اضافه شده استفاده نکنند. که این مقدار تقریبا برابر 2 قاشق غذاخوری در روز برای زنان و 3 قاشق غذاخوری برای مردان می باشد.

نویسنده:  مترجم : زهرا غلامپور

چند واقعیت در مورد سالمونلا چند واقعیت در مورد سالمونلا
یکی از ساده‌ترین و مهم‌ترین راه‌ها برای جلوگیری از سالمونلا، شستن دست‌ها است. برای همین همیشه قبل و بعد از دست زدن به گوشت‌های خام، حیوانات خانگی یا گیاهان؛ حتی بعد از شنا کردن، یا قبل از غذا خوردن دست‌هایتان را به‌خوبی بشویید.

نویسنده:  گردآوری : زهرا غلامپور

به بهانه هفته سلامت با شعار غلبه بر دیابت به بهانه هفته سلامت با شعار غلبه بر دیابت
اجرای تغییرات کوچک در سبک زندگی می تواند در جلوگیری از عوارض جدی دیابت از قبیل آسیب به اعصاب، قلب و کلیه تاثیرگذار باشد.پیشگیری از دیابت بسیار مهم است بخصوص اگر شما در ریسک بالای ابتلا به این بیماری باشید مثلا دارای اضافه وزن باشید یا سابقه خانوادگی دیابت داشته باشید.

منبع:  www.mayoclinic.org
نویسنده:  زهرا غلامپور

نقش ویتامین C در پیشگیری از آب مروارید نقش ویتامین C در پیشگیری از آب مروارید
از آنجا که بدن انساان قادر به ساختن ویتامین ث نمی باشد، خوردن غذاهای غنی از ویتامین C از قبیل کلم پیچ، بروکلی، توت فرنگی و مرکبات به اندازه استفاده از عینک آفتابی در مقابله با کاتاراکت ناشی از افزایش سن اهمیت دارند.

منبع:  www.webmd.com
نویسنده:  مترجم : زهرا غلامپور (کارشناس ارشد تغذیه)

دلایل حیرت آور افزایش وزن دلایل حیرت آور افزایش وزن
اگر كالرى دريافتى‌تان را افزايش دهید يا تمرينات ورزشى‌تان را كم كنيد، هيچ جاى تعجب نيست كه دچار اضافه وزن شويد. اما اگر رژيم غذایی و فعاليت‌هاى ورزشى‌تان مانند گذشته است و اضافه وزن پيدا كرده‌ايد، مشكل جاى ديگرى است. علل احتمالى اضافه وزن شما مى‌تواند موارد زير باشد:

نتایج 2 مطالعه در رابطه با دیابت نتایج 2 مطالعه در رابطه با دیابت
یکی از مشکلات اصلی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 این است که بدنشان نسبت به انسولین مقاوم می‌شود. انسولین هورمونی است که در تبدیل گلوکز حاصل از غذا به انرژی نقش دارد. پانکراس برای برطرف کردن این مقاومت، انسولین بیشتری تولید می‌کند ولی در نهایت کافی نیست و وضعیت را تغییر نمی‌دهد.

منبع:  Reference: www.medicalnewstoday.com
نویسنده:  مترجم : زهرا غلامپور

چند غذایی که خواب را مختل می کنند چند غذایی که خواب را مختل می کنند
امروزه اکثر انسان‌ها می‌دانند که مثلا نوشیدن قهوه اسپرسو در ساعت 4 عصر یا خوردن بیش از حد دسرهای شیرین، باعث بیداری طولانی می‌شود؛ اما احتمالا نمی‌دانند که خوردن بعضی از غذاها، که اتفاقا بخشی از رژیم غذایی سالم هستند، می‌توانند روی خواب شبانه تاثیر منفی بگذارند. بنابراین در ادامه به غذاهایی اشاره می...

منبع:  Reference: www.prevention.com
نویسنده:  مترجم : زهرا غلامپور ( کارشناس ارشد تغذیه)

کمبودهای تغذیه ای شایع در دنیا کمبودهای تغذیه ای شایع در دنیا

ویتامین B6 : در بیش از 10 درصد افراد تحت مطالعه کمبود این ویتامین گزارش شده و حتی بر اساس گزارش  CDC بیشترین کمبود در بین ویتامین‌ها، مربوط به ویتامین B6 است. بدن انسان به این ویتامین خاص نیاز دارد تا امکان فعالیت بیش از ۱۰۰ آنزیم مختلف را در بدن فراهم کند و حتی در طول دوران باردای برای رشد مغز...

منبع:  www.everydayhealth.com
نویسنده:  زهرا غلامپور کارشناس ارشد تغذیه

5 غذایی که منجر به التهاب می شوند 5 غذایی که منجر به التهاب می شوند
یکی از تحقیقات اخیر دانشگاه کارولینای جنوبی نشان می‌دهد کسانی که غذاهای تحریک‌کننده التهاب مثل غذاهای پُر چرب و قندی می‌خورند، در معرض این خطر قرار دارند که زودتر از افرادی بمیرند که بیشتر از میوه‌ها و سبزیجات استفاده می‌کنند.

منبع:  www.prevention.com
نویسنده:  مترجم:زهرا غلامپور کارشناس ارشد تغذیه

توصیه های غذایی در آکنه توصیه های غذایی در آکنه
شواهد علمی کافی برای اثبات تاثیر رژیم غذایی خاصی برای کنترل و درمان آکنه هنوز وجود ندارد. ولی برخی مطالعات نشان میدهند که رعایت موارد زیر ممکن است به کنترل آکنه کمک نمایند:

نویسنده:  دکتر ناهید آریائیان متخصص تغذیه

بدترین افزودنی های غذایی بدترین افزودنی های غذایی
بررسی‌های متخصصان نشان می‌دهد که بعضی از رایج‌ترین مواد افزودنی که در غذاهای فرآوری‌شده استفاده می‌شوند، با بیماری‌هایی مثل سرطان، بیش‌فعالی در کودکان، بیماری قلبی، سرگیجه‌، سردرد، اضطراب، چاقی و افسردگی مرتبط هستند. م

منبع:  Reference: www.prevention.com
نویسنده:  مترجم : زهرا غلامپور (کارشناس ارشد تغذیه)

اسفناج، این برگ پهن پرفایده اسفناج، این برگ پهن پرفایده
اسفناج حاوی ویتامین ها و املاح ضروری بوده و از نظر تغذیه ای ارزش غذایی بالایی دارد. از طرفی این گیاه با داشتن فیبر بالا، کالری کم و میزان بالایی از آنتی اکسیدان ها جز مواد غذایی مفید برای انواع رژیم های غذایی شناخته شده است.

نویسنده:  سیده مریم عمادی