از سال 2019 یک روز از سال توسط سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (
FAO)
[1] به نام روز جهانی آگاهی از اتلاف و دورریز غذا (
IDAFLW)
[2] نامگذاری شده است. اهمیت این مسأله آن قدر زیاد است که یک روز برای آگاهی بخشی در مورد آن در نظر گرفته شده است. در ادبیات این حوزه با دو واژه روبرو هستیم: اتلاف غذا (
Food Loss)
[3] و دورریز یا ضایعات غذا (
Food Waste)
[4]. تعاریف متفاوتی برای این مفاهیم وجود دارد؛ اما بطور خلاصه به آن بخش از مواد غذایی که از زنجیره تأمین غذا خارج می شوند و با این که برای مصرف انسانی تولید شده بودند، ولی توسط انسانها مصرف نمی شوند؛ اتلاف و دورریز غذایی می گویند. حال اگر این اتفاق در مزرعه یا سطح تولید تا پیش از خرده فروشی بیافتد، به آن اتلاف غذایی و اگر در سطح خرده فروشی یا مصرف کننده باشد، به آن دورریز یا ضایعات غذایی گفته می شود.
در این مقاله قصد داریم چند نکته کلیدی در رابطه با این مسأله به نقل از
FAO بیان کنیم تا در راستای افزایش آگاهی عموم مردم قدمی برداشته باشیم و شما را کمی نسبت به این موضوع حساستر کنیم.