بسیاری از دانشآموزان و دانشجویان در دوران امتحانات دچار استرس و نگرانی میشوند که این حالت روحی میتواند بر عملکرد آنها تاثیر منفی بگذارد. اما براساس پژوهش جدیدی که توسط محققان دانشگاه استرالیای جنوبی انجام شد، افزودن چند گردو به رژیم غذایی روزانه در این مدت بسیار کمککننده است.
نصف فنجان گردو و کاهش استرس
طی این پژوهش، محققان اطلاعات مربوط به 80 دانشجو را بررسی کردند. آنها به دو گروه تقسیم شدند: گروه اول روزانه چند گردو حدود 56 گرم را طی 16 هفته مصرف کردند و گروه دوم برنامه غذایی مانند همیشه را داشتند. سطح استرس و اضطراب آنها در سه مرحله پیش از شروع امتحانات، طی این دوران و دو هفته بعد ارزیابی شد.
محققان دریافتند دانشجویانی که روزانه گردو خورده بودند در شاخصهای سلامت روانی بهبود یافتهاند. همچنین وضعیت متابولیسم بدن و کیفیت کلی خواب نیز در طولانیمدت به شرایط بهتری رسید. برخلاف دانشجویانی که گردو نخورده بودند، سطح استرس واضطراب این گروه تا بعد از اتمام امتحانات افزایش پیدا نکرد. آنها همچنین کاهش قابلتوجهی در احساسات مرتبط با افسردگی با این تغییر عادات غذایی را مشاهده کردند.
یک مشت ریزمغذیهای مفید
100 گرم گردو بهطور متوسط 700 کیلوکالری دارد. این مقدار حدود 7 گرم نشاسته، 9 گرم فیبر، 5 گرم پروتئین و 4 گرم آب دارد. گردو بهدلیل مقدار فراوان اسیدهای چرب امگا3 و آنتیاکسیدانها شهرت دارد. همچنین منبع غنی از ملاتونین (هورمون عامل خواب)، پلیفنولها و ویتامینهای K وE است که در حفظ سلامت مغز و رودهها مؤثر است.
محققان این نکته را تایید میکنند که خوردن گردو علاوه بر اینکه میانوعده مغذی است، طی دورههای استرس میتواند سلامت روان و احساس نشاط عمومی دانشجویان را بهبود بخشد و با تاثیرات منفی استرس تحصیلی مقابله میکند.
مترجم: مریم سادات کاظمی